Loading...
İşiniz için profesyonel çözüme mi ihtiyacınız var? Hemen İletişime Geç
Sifonik Drenaj Sistemi: Yağmur Suyu Tahliyesinde Yeni Nesil Çözüm
Sifonik drenaj sistemi, yağmur suyu tahliye sistemleri arasında yeni nesil drenaj sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle büyük binaların eğimsiz çatıları için düşünülen sifonik drenaj sistemi, yağmur suyunun çatılardan en iyi şekilde tahliye edilmesini sağlıyor.

Vakumlama özelliği olan sifonik sistem çatıda biriken suların rögara iletilmesini sağlıyor. Bu sayede suyun tahliyesinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanıyor.

Sifonik Drenaj Sistemi

Günümüze kadar kullanılan geleneksel drenaj sistemleri gelişen teknoloji ile birlikte yerini yeni nesil drenaj sistemlerine bırakmaya başladı. Özellikle büyük ve düz çatıya sahip ticari binalarda yeni nesil sifonik sistemlerin kullanımı yaygınlaştı. Sifonik drenaj sistemi de bu yeni nesil sistemlerin en yaygın olanı.

Sifonik sistemin çalışma prensibini incelemeden önce geleneksel sisteme kısaca bir göz atalım. Geleneksel yağmur drenajanı yağmur sularının doğal akışının hava ile yer değiştirerek akması ilkesine dayanır. Ancak bu sistemin sağlanması için boruların eğimli olması gerekir.

Yağmur suyunun ve havanın arasındaki denge, suların sağlıklı boşaltılması için en önemli faktör. Geleneksel drenaj sisteminin çalışma prensibine bağlı olarak borular tam dolu olarak çalışamazlar. Bundan dolayı suyun tahliyesi ve süresi ile ilgili sorunlar yaşanabilir.

Yeni nesil sifonik drenaj sistemi Bernoulli’nin akışkanın enerji denkliği prensibine dayanır ve vakumlu tahliye sistemi kullanılır. Bu prensibe bağlı olarak eğime ihtiyaç duyulmaz ve borular tam dolu olarak çalışır. Özet olarak sifonik sistem, yağmur suyunun vakumlama tekniği ile rögara iletilmesidir. Sifonik sistem suyun enerji denkliği ilkesine dayanır.

Bu özellikleri sayesinde büyük ticari binalarında yağmur suyunun tahliyesi için daha etkin bir sistem olma özelliğini taşır.

Geberit Sifonik Drenaj Sistemi

Rüya Mekanik Mühendislik olarak sifonik drenaj sisteminin standardını oluşturan İsviçre’nin tesisat devi Geberit Pluvia ile çalışmayı tercih ediyoruz.
  • Geberit Pluvia en yoğun sağanak yağışların olduğu günlerde bile verimli ve güvenilir çatı drenajını sağlar.
  • Sifonik çatı drenajında geleneksel sistemlere göre daha az ürün malzemesi ve alan gerektirir. Bu sayede planlama bakımından daha fazla tasarım özgürlüğü sağlar.
  • Sifonik Sistem HDPE boru hatlarının tamamen dolması ile çalışır ve 10 dakikada 50 kg yağışı drene edebilir.
  • Geberit Pluvia sifonik drenaj sistemi kendini temizleme özelliğine sahiptir.
  • 0,5 m / sn'yi aşan yüksek akış hızı sayesinde kendini temizleyebilecek emiş gücüne ulaşır. Bu özelliği de bakım için daha az zaman harcanmasını sağlar.
Rüya Mekanik Mühendislik sifonik firmasından çatılarınıza sifonik sistem kurulumu gerçekleştirmek için lütfen bizimle iletişime geçin.


Rüya Mekanik Mühendislik firmamızın sağladığı aşağıdaki başlıca hizmetlere siz de sahip olabilirsiniz.