Loading...
İşiniz için profesyonel çözüme mi ihtiyacınız var? Hemen İletişime Geç
Sifonik Sistem Projelendirme Geberit ProPlanner ile Hesaplama ve Analiz

Sifonik Sistem Hesaplama, Analizi Ve Tasarımını Rüya Mekanik Mühendislik Sifonik Sistem Hesap Programı Geberit Proplanner İle Nasıl Yapıyor?

Son yıllarda, sifonik yağmur suyu sistemleri, tamamen dolu çalışma prensibine dayanarak önemli bir popülerlik kazandı. Geberit pluvia sifonik yağmur suyu sistemi, tam dolu akış prensibi sayesinde geleneksel sistemlere göre daha küçük sifonik boru çaplarına olanak tanımaktadır. Bu nedenle, özellikle sanayi ve ofis binalarında sifonik drenaj sistemleri, bir dizi avantajlı özellikleri sayesinde daha fazla tercih edilmektedir.

Sifonik drenaj sistemi, geleneksel sistemden farklı olarak yatay tahliye sifonik boru hatlarında eğim gerektirmez. Girdap kırıcı sifonik süzgeç aparatları, yağmur suyu drenajı sırasında tahliye borularına hava girişini engeller ve boruların tam kapasite tahliye yapmasını sağlar. Bu, vakum etkisi ile yatay sifonik tahliye borularında eğim gerektirmeden yağmur suyunun drenajını mümkün kılar. Tam dolu akış sayesinde sifonik boru çapları azalırken tahliye hızı artmaktadır. Ayrıca, yapıya uygun sifonik tasarım ile yatay hatlar oluşturarak, bina içerisinde iniş borusu ve rögar altyapısına ihtiyaç duymadan yağmur suyunu yapı dışına aktarabilir ve suyu dış altyapıda toplayabilir. Sifonik süzgeçler ve boru içindeki vakum etkisi, tahliye hattının tıkanmasını engelleyerek ek bir avantaj sağlar.

Rüya Mekanik Mühendislik, özellikle geniş çatı makası ve kiriş açıklığına sahip ofis ve sanayi yapılarında tercih edilen Geberit Pluvia sifonik teknolojik sistem çözümleri sunmaktadır. Bu sifonik sistemler, bina içerisinde rögar altyapısı gerektirmemesi ve suyu en kısa yoldan dışarıya aktarabilmesi ile öne çıkmaktadır.

Sifonik Sistem Projelendirme: Geberit ProPlanner ile Hesaplama ve Analiz

Rüya Mekanik Mühendislik, sifonik sistem projelendirmesini, uzman mühendis ekipleri tarafından özel tasarlanmış sifonik sistem hesap programı olan Autodesk® Revit® için plug-in Geberit ProPlanner yazılımı ile gerçekleştirir. Bu süreçte, mimari planlar, çatı planları, çatı alanları ve mekanik tesisat planları detaylı bir şekilde incelenir. Sifonik sistem hesaplamalarında sürtünmeden kaynaklanan kayıplar, bölgesel yağış oranları, akım debileri, akış katsayıları, yağış şiddetleri, drenaj alanları, basınç değerleri, yer çekimi ivmeleri ve çatı kaplamaları gibi birçok faktör göz önüne alınır.

Geberit ProPlanner, orta ve büyük projelerin planlaması ve hesaplaması için tasarlanmış olup, planlayan makine mühendislerinin, sıhhi tesisatçıların ve müteahhitlerin ihtiyaçlarına tam olarak uyum sağlar. Geberit ProPlanner sifonik planlama yazılımı, çeşitli avantajlarıyla öne çıkar:

  • Optimum hidrolik performans ve ekonomik boyutlandırma
  • Geberit Pluvia negatif basınç çatı drenaj sistemlerinin planlamasını içerir
  • İzometrik planlama özelliği
  • CAD içe ve dışa aktarım arayüzü (Autodesk® RealDWG®)
  • Güncel kurallar, normlar ve Geberit ürünleri entegrasyonu
  • Ulusal standartlara veya Geberit kurallarına göre hesaplama
  • Malzeme, hidrolik ve teklif listelerinin otomatik oluşturulması
  • Otomatik izometri çizimi üretimi
Rüya Mekanik Mühendislik, sifonik sistem hesaplama, analizi ve tasarımı konularında uzman kadrosuyla özellikle sanayi, ticari ve ofis yapılarında sifonik sistem projelerini hayata geçirmektedir. Sifonik sistemlerin hesaplanması, analizi ve tasarımı sonrasında, Rüya Mekanik Mühendislik ile iletişime geçerek uygulamalar hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Rüya Mekanik Mühendislik firmamızın sağladığı aşağıdaki başlıca hizmetlere siz de sahip olabilirsiniz.